breinballon.png
de showroom van morgen ligt in Breda

de showroom van morgen ligt in Breda

Foto 29-11-17 17 00 36.jpg

Met een hoop kabaal opende deze week het vernieuwde Inspirium in Breda. InterAlter was uitgenodigd voor de pre-opening (ander woord voor feestje) en dus zeker van de partij. 
En niet alleen omdat ik zelf de stad een warm hart toe draag omwille van mijn studietijd aldaar - maar ook omdat ik echt nieuwsgierig was naar die enorme showroom 2.0 .  Want als je opent onder de naam “Inspirium” dan heb je lef - en daar houden wij van!

The Truman Show

Het gebouw herbergt nog steeds de productshowrooms van een flink aantal toonaangevende specialisten binnen de horeca- en kantoorwereld. Een beetje meer dan eerst, maar tot dusver niets nieuws. Wat wel nieuw is, is dat deze specialisten elkaar hebben aangevuld in de verwezenlijking van die showrooms. Nou ja, showrooms…. Complete hotelkamers, bars, restaurants, werkruimten, kantoren, presentatieruimtes - noem het maar op! En allemaal volledig operationeel. In theorie ( en wellicht ook in praktijk) zou ik een kamer kunnen boeken, een ontbijt regelen, een meeting houden en de rest van de dag doorwerken, op stap gaan en dronken eindigen in een bar zonder ook maar even door te hebben dat het eigenlijk een showroom betreft. Het is bijna de moderne variant van “The Truman Show”.

Goed geïnformeerd 

Leuk voor de one-stop-shoppers onder ons, maar kom op; het heet “Inspirium” en niet "Showroomium" - dus verras me! Wat heb je te bieden voor het ontwerpende deel van je klanten (buiten een leuk feestje). Een vraag die ik graag beantwoord wilde hebben voor ik naar huis ging. De bezieling van de partners bleek bij nader onderzoek oneindig; Dit is dé plek voor try-outs en early releases (aldus Satelliet). Je bent niet alleen klant, gast of bezoeker - maar ook subject van onderzoek. En draagt daarmee bij aan de samenstelling van de nieuwe catalogus, of indirect aan het wel of niet in productie gaan van een nieuw meubel. In één blik weet jij wat er te krijgen is, maar ook wat je kunt verwachten in de nabije toekomst. Goed geïnformeerd heet dat.
Maar dan zijn we er nog niet!

Inspiratie

Als kers op de taart is er een pop-up ruimte. Een plek waar hospitality ontwerpers als wij, tijdelijk een nieuw ontwerp, een studie of een visie mogen presenteren. Met exact dezelfde redenen als de officiële partners trouwens. Gecureerd door een team specialisten (want die zijn er immers toch) is er een podium voor nieuwe ideeën. Nog niet te koop en wellicht nog onmogelijk om te maken - maar interessant genoeg voor ondernemers om weet van te hebben. Want wie weet waar het heengaat met onze kantooromgeving (als onze fysieke aanwezigheid overbodig blijkt). En gaat de keuken straks zelf de orders doorgeven aan de groothandel - of printen we de ingrediënten gewoon op het bord? Dit is dé plek voor ontwerp discussie, contemplatie (en bezinning) - en daarmee, wat ons betreft, het bonkende hart van dit etablissement . 

Enthousiast

Wat ons betreft, zit het wel goed met de nieuwe visie van deze “Showroom-annex-kantoor-met-bar-en-sterrenrestaurant-waar-je-ook-servies-kan-kopen”. Sterker nog, het enthousiasme werkt aanstekelijk en daarom zullen ook wij met regelmaat plaatsnemen in een van de quasi publieke ruimten (het was toch een bar…?) om geheel vrijblijvend verwarring te zaaien onder de zakelijke inspiratiezoekers.

InterAlter

InterAlter ontwerpt bijzondere interieurs voor de horeca en zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich willen onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met marketing tactieken en weet zo de commerciële belangen van hun klanten te omarmen. 

Lees meer over interAlter…
Lees meer over het Insprium

Een spar in je interieur; sfeermaker, of bittere noodzaak?

Een spar in je interieur; sfeermaker, of bittere noodzaak?

De restaurant keuze: goed geïnformeerd, of kuddegedrag?

De restaurant keuze: goed geïnformeerd, of kuddegedrag?