technisch creatief
Aro Ha_0986.jpg

ontwerp

InterAlter+website+1+LR-49.jpg

wanneer schakel je een interieurarchitect eigenlijk in?

 

We helpen je graag verder als je….

wilt verbouwen

Onze hulp schakel je in als er iets belangrijks gewijzigd moet worden. Zoals de indeling, functie of bestemming van een gebouw of ruimte.

Een badkamer wilt renoveren

Samen met de keuken is dit één van de zaken die je liefst meteen aanpakt. Is de indeling eigenlijk wel praktisch voor jouw gezin? Is de ruimte groot genoeg en en bevindt ze zich op de juiste plek?

Op zoek bent naar een slimmere indeling

Vaak is de indeling van je huis een resultaat van kleinschalige verbouwingen in het verleden. Er kwam een uitbreiding, de keuken mocht open en een toilet verhuisde eerder nog van buiten naar binnen. Wij kijken graag opnieuw naar de plattegrond van je huis - en zoeken vanuit de bestaande situatie naar een slimmere en meer passende indeling.

op zoek bent naar een maatwerk interieur

Het liefst helpen we jou bij het ontwerp van een nieuw passend interieur. Waarin we wellicht een beetje wars zijn van de standaard (en daar dus graag van afwijken). We doen dit net zo graag voor je zakelijke interieur, alsook voor jouw eigen woning.

een lichtplan nodig hebt

Een goed lichtplan tilt je interieur naar een hoger niveau. Niet alleen esthetisch, maar zeker ook functioneel. We schreven hier eerder al een mini-handleiding voor die je gratis kunt inzien in ons blog. Maar mocht je toch hulp nodig hebben dan staan we graag voor je klaar.

wilt aanbouwen

Op de één of andere manier is de “aanbouw” de meest voorkomende ingreep. Toch gaat die sec ruimtelijke uitbreiding vaak gepaard met een teniet doen van de logische indeling: de keuken of eetkamer schuift 4 meter richting tuin en er blijft een gat over waar je geen raad mee weet. Wil jij het slimmer aanpakken? Neem dan zeker contact met ons op.

toe bent aan een nieuwe keuken

Samen met de badkamer is dit één van zaken die je liefst meteen aanpakt. Is de indeling eigenlijk wel praktisch voor jouw gezin? Is de ruimte groot genoeg en bevinden de apparaten zich op de juiste plek?

Een vergunning wilt aanvragen 

We brengen samen jouw wensen/eisen in kaart en vervolgens is het onze taak om te onderzoeken of deze binnen de restricties van onder andere de wet passen. Als het ontwerp vergunningplichtig is, dan ontzorgen wij je graag bij de volledige aanvraag.

hulp nodig hebt bij het indelen van je (nieuwe) huis

Een nieuw huis of een verhuizing in de planning? Bespreek dan eerst je plannen met een interieurarchitect. Vaak haal je dan meer rendement uit de beschikbare ruimte.

Samen wil brainstormen over de interieur-opties

Voelt grootschalige verbouwing nog een brug te ver en zou je graag een keer willen brainstormen over de mogelijkheden van jouw woning? Maak dan gebruik van onze inloopavond.


de zolder wilt gaan benutten als kamer

Vaak is een kostbare uitbreiding niet meteen nodig als je plek zoekt. Het toevoegen van bestaande ongebruikte ruimten zoals de zolder of vliering kan al vlug wat in vierkante meters schelen. Puzzel met ons dat nieuwe plan in elkaar om de toegankelijkheid en de ruimte zelf de juiste kwaliteit te geven.

op zoek bent naar ecologische materialen of gezondere alternatieven voor de bouw

Dat we steeds vaker geconfronteerd worden met milieu eisen moge duidelijk zijn. Maar waarom is het dan zo lastig om je huis ecologisch te verbouwen, danwel in te richten? Wij gaan geregeld op pad en verzamelen alles wat we tegen komen voor onze eco-bibliotheek. Deze materialen encyclopedie in wording is kosteloos en open voor iedereen.


 
 

Wat doet een interieurarchitect eigenlijk?

Het algemene beeld van de interieurarchitect is het tegenovergestelde van de daadwerkelijke bezigheden. In de eerste plaats zijn we ontwerpers.

Meestal schakel je onze hulp in als er iets belangrijks gewijzigd mag worden. Dat kan een uitbreiding zijn van je woning, of juist de splitsing daarvan. Of je hebt eindelijk dat leegstaande winkelpand gekocht om er een loft van te maken - dan spreek je van een transformatie. 

Het is dan ook vooral de puzzel om binnen het bestaand gebouw slimme ingrepen voor te stellen om die wensen mogelijk te maken. Graag wil je zeker weten of de eventuele ingreep (noem het oplossing) überhaupt bouwkundig mogelijk is, of het bouwfysisch consequenties heeft, of het vergunning plichtig is, of het welstand plichtig is, of het daadwerkelijk meer woongenot oplevert - en of er niet toch nog een betere oplossing bestaat. Dat allemaal binnen een vooraf gesteld financieel kader.

Het is onze taak als ruimtelijk-oplossingen-zoeker om die nieuw voorgestelde situatie zo goed mogelijk te visualiseren aan jou als opdrachtgever. Dit ontwerpproces groeit continu en wordt telkens bijgesteld. 

Uiteindelijk is het aan ons de eer om de verandering bouwkundig inzichtelijk te maken voor het ambtelijk apparaat dat jouw vergunning verlenen mag, alsook voor het bouwkundig geweld dat het realiseren kan. 

Desgewenst kan het begeleiden en aansturen van de bouw onderdeel zijn van de aanbieding - en hou jij als opdrachtgever steeds hetzelfde aanspreekpunt. Iemand om mee te sparren - om je ongerustheid mee te delen, iemand die de voortgang in de gaten houdt, de facturen controleert, de kwaliteit bewaakt en op tijd aan de bel trekt als iets dreigt mis te gaan.