Bourgondisch temperament

Waar ons collectief geheugen het vasten allengs vergeten is, blijkt bijbehorende “viering-voor-het-vasten” niet weg te denken uit de Zuidelijke Nederlanden (van Eijsden tot de Mookerheide).  Horeca ondernemers plunderden al eerder deze maand lokale grossiers, importeerden slim van buiten de grenzen (die bestaan hier immers niet) en vergeleken onderling diverse creatieve noodscenario’s. Een schare brouwmeesters heeft zich op hun beurt in paraatheid gebracht nabij de bekende epicentra - en brouwen hun vloeibare brood nu nog dichter bij de gebruikers.

Groeps-amnesie

Wie ooit echt Carnaval heeft gevierd, weet dat dit Freudiaanse feest der geneugten, onder een strikte anonimiteit dient te geschieden. Drie dagen lang transformeren burgers, bezoekers, overheden en accidentele toeristen zich naar een ander “zelf” dan het reguliere. Drie dagen lang vinden er psychologische gedragsveranderingen plaats ter ondersteuning van hun nieuwe karakter.  Om vervolgens massaal te lijden aan een bijzondere vorm van groeps-amnesie - die meestal gepaard gaat met intense hoofdpijnen, misselijkheid en de aanwezigheid van onverklaarbare blauw/gele vlekken op het lichaam.

Illusie

Tot zover niets nieuws. Maar wist u dat ook de lokale cafe’s, restaurants en zelfs de onschuldige-duurzame-taarten-winkels deze transformatie ondergaan? Bij de mensen geschiedt deze gedaantewisseling middels kleding en schmink. Maar bij gebouwen in het algemeen vindt het proces veel meer plaats van binnenuit. Zonder medeweten van overheden of eender welke keuringsinstantie, blijken onze immer keurige schenkerijen en bistro’s zich voor een korte duur te transformeren naar onvoorstelbare Caribische clubs , ondergrondse nachtelijke escapades en huizen van lichte zeden. Geen van die fantasierijke etablissementen zult u ooit terug vinden op de kaarten van Google of Iens… toch zijn ze echt. Gebouwd uit duurzaam-met-bier-geimpregneerde-plaatmaterialen voorzien van meesterlijke pentekeningen van vaak nog niet ontdekte lokale kunstenaars en grafici. En vernuftig (circulair) in elkaar geknutselde decors (uit decors die zelf ooit eerder al hergebruikt waren) geven samen met het lokaal gebrouwen mout een illusie die niet van echt te onderscheiden is.

Respect

Beste horeca ondernemer, u verdient een buiging voor uw inzet, de effectiviteit en vindingrijkheid in uw werk - en wij wensen u dan ook een fantastische exploitatie toe! 

Mocht deze tijdelijke ontsnapping aan ons over-gereguleerde horeca beleid meer schade aan uw interieur veroorzaken dan verwacht, dan staan wij vanaf aswoensdag direct voor u klaar. Zowel voor adviezen over het schade-herstel als voor een heel nieuw ontwerp dat wèl is opgewassen tegen ons bourgondische temperament.

Interalter

InterAlter ontwerpt bijzondere interieurs voor ondernemers die zich willen onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met communicatie tactieken en voegt op creatieve wijze waarde toe te in de exploitatie. Meer weten?