breinballon.png
Haute Friture: en dat werd tijd!

Haute Friture: en dat werd tijd!

Foto 03-07-16 19 40 01.jpg

Wat is er toch aan de hand met ons aardappel-eters! Wat ooit een gerespecteerd maaltijd drager was van de Nederlandsche eetcultuur, is inmiddels gedegradeerd tot een niet noemenswaardige substantie ter binding of armoedige vulling van onze gerechten. Het is geworden tot een gereedschap om ijverig klodders mayonaise naar binnen te werken, of gewoon om stamppot mee te binden. Met als gevolg dat wij de echte smaak van den aardappel allengs vergeten zijn. Laat staan dat we haar in haar pure vorm nog zouden herkennen.

Een jong ondernemerskoppel heeft de handen ineen geslagen en maakt vakkundig een einde aan deze nationale schande! Medio November openen zij een nieuw restaurant in het toeristische centrum van Limburg. Pal tegenover de meer traditionele snackbar weten zij – het van oorsprong Peruaanse goud – op een geheel nieuwe manier te presenteren. Ze zien het zelf niet als provocatie, ze zijn immers geen concurrenten. Wie dacht hier gewoon een “patatje” te bestellen, krijgt het zwaar te verduren; de veelheid aan aardappelrassen en bereidingswijzen maken dit nieuwe restaurant een ware beleving. Iedere associatie met het woord “friture” mag je dan ook direct vergeten. Met een bijna encyclopedische kennis van de aardappel en haar soortgenoten gaat Pommes mee in een heel nieuw genre keuken. Een die niet meer geënt is op een specifieke cultuur of gebied, maar een haute friture dat liefdevol betrokken is vanaf het bewerken van de grond tot het serveren van een maal.

Wij zijn trots op onze klanten, die elk op hun eigen manier proberen om de concurrentie voor te blijven. Ondernemers die het lef hebben om onderscheidend te zijn.
Maar ook ondernemers die het lef hebben om mee te gaan in onze brutale ideeenstroom. Chapeau Pommes! Wij kunnen niet wachten tot de publieke opening in November!

Meer weten over Pommes:
https://www.facebook.com/Pommesvalkenburg/

 

Preuvenemint 2018 voorzien van gouden pissoir?

Preuvenemint 2018 voorzien van gouden pissoir?

Veel-meer-voudig interieurontwerp voor Raadzaal Valkenburg

Veel-meer-voudig interieurontwerp voor Raadzaal Valkenburg