Opgeleverd: MABI City Centre Hotel

Het voormalige Maastrichtse cinema theater aan de Kleine Gracht was al eerder herbestemd tot hotel. Wij mochten dat proces nog eens helemaal overdoen - In ons ontwerp hebben wij getracht om het gevoel van "toen" voelbaar te laten zonder letterlijk te worden. hieronder leest u de aanleiding en het ontstaan van het nieuwe interieurconcept voor dit verknipte hotel;

Dit project is genomineerd voor de Entree Magazine Hospitality Awards, in de categorie "best hotel concept".


Maestricht, 1 November 1922

Een rijk pluimage aan karakteristieke figuren vult de Salon na afloop van het Matinee. Het geurt naar exotische tabak en parfum. En er heerst een ontspannen sfeer, zoals je die enkel kent onder oude bekenden. De draaideur staat nooit stil en de avondgasten druppelen gestaag binnen terwijl hun rijtuigen wordt weggezet. Ze mengen zich met hen die juist de grote zaal verlaten hebben. Over en weer wordt de voorstelling besproken en geanalyseerd. “De oorspronkelijke film zou 29 minuten langer duren” weet iemand te vertellen. Het was een liefdesverhaal met Clara Bow in de hoofdrol… Ze kwam niet in beeld. Een speculatieve sessie over de gefragmenteerde film en bijbehorende blinde vlekken volgt. Niemand weet eigenlijk precies wat er is gebeurd, of waarom. Maar dat lijkt niet te deren. Het kristal wordt nogmaals bijgevuld en sigarendozen worden doorgegeven. 

Dit is waarom gasten naar de Mabi kwamen; niet zozeer voor de film. Die overigens altijd voortreffelijk gekozen was. Maar voor de sociale component, de gastvrijheid, en haar uitmuntende stijl en klasse.  

Mabi verzorgde steeds het juiste onderwerp van gesprek doordat ze haar films uitgebreid liet toetsen en knippen door de strengste discipelen van het Bisdom. Die onbewust en onbedoeld hiermee het tegenovergestelde effect bereikten. De films worden korter, en daarmee de fantasieën groter. Mabi vaart er wel bij en geniet ook nog eens een uitmuntende naam. Het groeide uit tot een situatie waarin de film steeds minder belangrijk werd, en gastvrijheid en gastbeleving de boventoon gingen voeren. Het huidige hotel is daar het resultaat van. 

 Chique, dandy en een tikkeltje verknipt.