breinballon.png
 Horeca slaat handen ineen: Bedelende kinderen bleek marketing truc

Horeca slaat handen ineen: Bedelende kinderen bleek marketing truc

boys-2769553 kopie.jpg

Dat buiten niet gezond is weet inmiddels iedereen. maar ondanks die eerdere waarschuwing trotseerde een groot deel van Limburg en Brabant dit weekend toch de nachtelijke kou. Waar ons collectief geheugen het vasten allengs vergeten is,  blijkt  bijbehorende “viering-voor-het-vasten” niet weg te denken uit de zuidelijke Nederlanden (van Eijsden tot de Mookerheide). Massaal verlaat de bevolking huis en haard om zich ritueel te warmen aan het lokaal gebrouwen mout. Deze viering vult onze kroegen en herbergen sedert de vierde eeuw. En wij verdenken staat en kerk dan ook van banden met de lokale horeca. Een goede zaak.

Kinderen

Om mogelijk overgebleven “heidenen” aan te moedigen te participeren aan deze tijdelijke staat van losbandigheid stuurde men dit jaar massaal bedelende kinderen langs de deuren van de thuisblijvers. Met een lied en een verhaal over sint Maarten. Ik moet zeggen, tactisch een geniale zet. Want zo bereikten we ook de meest stoïcijnse gasten.

Voldoende?

Desalniettemin een weinig geloofwaardig verhaal over een zekere Martinus die indertijd zijn mantel had gescheurd, en voor de helft afgestaan aan een willekeurige verkleumde landgenoot. Een daad van barmhartigheid die hem zowel heldenstatus als eeuwige roem bezorgde. - Maar dan vraag ik me af; was die halve jas voldoende? En vooral voldoende gastvrij? 

Nee, ik vermoed dat de gehalveerde jas van Maarten een overblijfsel is van een meer agressievere ontmoeting. En zijn barmhartige daad minder vrijwillig was dan de mythe van (sint)Maarten doet geloven.  
Aan de storytelling moet duidelijk nog gesleuteld worden. Maar het goede nieuws is dat de regio inmiddels een stuk veiliger, en vooral gastvrijer is geworden.  Een doel waarmee wij ons graag vereenzelvigen.

interAlter

InterAlter interieurarchitecten ontwerpt bijzonder gastvrije interieurs voor de zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich willen onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met marketing tactieken en weet zo de commerciële belangen van hun klanten te omarmen. Lees meer over interAlter op www.interalter.nl

 

Val van paard niet veroorzaakt door kerstversiering

Val van paard niet veroorzaakt door kerstversiering

Einde “gezellige” hotels  in zicht

Einde “gezellige” hotels in zicht