Eindelijk biologische verf in de Gamma?

Biologisch afbreekbare verf? Supergaaf, heel hard nodig, en eindelijk iemand die er echt mee aan de slag gaat!

Dorieke Schreurs (kleurLab) heeft ons al meerdere malen succesvol geholpen in het vinden van een natuurlijk alternatief voor het kleuren van objecten en stoffen voor onze interieurs en meubels. Steeds opnieuw vond ze oplossingen uit onverwachte hoek, of paste een vergeten techniek toe om de kleur te binden. Ogenschijnlijke logisch en met het grootste gemak. Maar nu nog vooral handmatig, en op kleine schaal. Waardoor deze verven en inkten relatief veel tijd kosten om te bereiden. Haar initiatief om een bio-based en biologisch afbreekbaar alternatief te vinden voor de huidige acrylverven is voor ons dan ook niet meer dan logisch. In haar circulaire visie zoekt ze oplossingen in hernieuwbaar natuurlijk materiaal en organische polymeren. En daarmee trekt ze iets dat nu nog een hoog geiten-wollen-sok-gehalte heeft ineens naar het nu! 

Niet gek dus  dat dit onderzoek is genomineerd voor het prestigieuze "talent-pressure-cooker-2018” programma!  Maar voordat jij deze verf kunt kopen in jouw lokale bouwmarkt moet er wel nog wat water door de Maas - en vooral wat geld in haar onderzoek. Als creatief bedrijf zijn we trots dat we dit soort initiatieven vanaf het begin mee mogen maken, en kunnen steunen. En ik hoop dat wij met ons besmettelijke enthousiasme ook jou kunnen bewegen om een steentje bij de dragen aan deze crowdfunding campagne.

Succes met dit onderzoek!

interAlter

interAlter is een jong, energiek en vooral enthousiast ontwerpburo voor de zakelijk markt. In onze continue zoektocht naar oplossingen voor onze eigen clienten ontmoeten we veel interessante mensen, zien we heil in de meest absurde ideeën en worden we beïnvloed door een constante stroom aan vernieuwende gedachten. In een wekelijkse column bundelen we die ervaringen tot licht verteerbaar leesvoer voor iedereen die het horen durft - en begrijpen wil. lees je mee?

lees meer over interAlter

 

 

matthew-hamilton-351641-unsplash.jpg