Binnen mogen we helemaal los gaan!

“Als je een materiaal hebt dat zich gedraagt als yoghurt, dan is het toch raar om daar vierkante blokken van te maken?" Het is deze opmerking van Frank (Catena Beton) die mij het meest is bijgebleven na onze eerste ontmoeting. De jonge onderzoeker annex vliegtuigbouwer-met-liefde-voor-beton is sinds enkele jaren gespitst op het slim gieten van organisch gevormde constructies zonder dat we daarbij vervallen in het eindeloos produceren van enorme mallen.  Hoe die dat doet, mag ik niet vertellen. 

interieur-met-buitenkant

Zijn (onderzoeks)werkplaats is inmiddels opgeschaald naar een indrukwekkende hal met dito machinerieen. De voorbereidingen voor het eerste full-scale-prototype zijn in volle gang. We werken al langer achter de schermen met Catena beton samen, we volgen de ontwikkelingen, brainstormen graag mee en zijn inmiddels ook aangetast door zijn beton-hoeft-echt-niet-recht-te-zijn theorie. We zijn dan ook apetrots dat wij als ontwerpburo het eerste interieur-met-buitenkant (we zijn immers interieurarchitecten) mogen ontwerpen.  Een proces dat in nauw overleg gaat met zijn productie-afdeling, de software engineer, constructeur, kozijnenbouwer en nog een handvol paniekerende toeleveranciers.  Want op de een of andere manier is totale vormvrijheid nog steeds een soort no-go area in een wereld waarin alles per strekkende (strakke) meter te koop is.

niet-recht

In onze eerste voorzichtige poging om hiermee te breken passen we onze niet-recht-theorie voornamelijk toe op de binnenkant (uiteraard). Aan de buitenkant van dit niet-zo-tiny-house verraadt alleen een lichte glooiing in het dak, en het uitnodigend doorbuigen van de entree, de potentie van deze nieuwe giettechniek. Binnen gaan we helemaal los ... maar dat is voor nu nog te prematuur om te delen.

interAlter

Interalter is een jong, energiek en vooral enthousiast ontwerpburo voor interieurs, meubels en gekke objecten. We werken vooral voor ondernemers, bedrijven en gemeenten - en gebruiken onze creativiteit in hun voordeel.