Nieuw interieur voor woningstichting Servatius

Een beetje spannend vinden wij dit wel; Vandaag mogen we starten met onze werkzaamheden voor woningstichting Servatius.

Niet zozeer om een heel nieuw kantoor te ontwerpen voor de 120 medewerkers die deze organisatie telt. Maar juist om die mensen te begeleiden in het ontwerp van hún eigen kantoor. Vergeet het nieuwe werken, of het oude, of een van de andere theoretische oplossingen die ons in de afgelopen 60 jaar zijn opgedrongen. Hippe vliegtuigtrolleys voor je persoonlijke spullen hebben ze al, flexplekken voorzien van leen-cactus ook, en zelfs een incubatorkluis ontbreekt niet. Daarnaast komen clienten al sinds jaar en dag binnen via een “huiskamer” en ook de kantine doet niet onder voor een gemiddelde healty-bazaar-met-sociaal-maatschappelijk roots. Ben je even helemaal klaar met werken, dan doe je mee in de spinning les, of je knapt een uiltje in het corporate capsule hotel. Ik overdrijf wellicht een beetje, maar ze hebben het allemaal gezien en meegemaakt in de loop van hun carrière  - en nu is het tijd om al die ervaring te gebruiken in het ontwerp van een eigen werkplek. Want wie weet er nu beter wat wel en niet werkt dan zij zelf. Enfin, De kantoortuin mag worden omgeploegd!

Intussen bewaken wij het proces

In de vorm van enkele workshops delen we korte blokken vak-inhoudelijke kennis, op gebied van interieur en kantoor-psychologie, om die vervolgens te bediscussiëren, de hemel in te prijzen, of juist helemaal aan flarden te schieten. Er is geen goed of fout in deze, maar vanuit de gemaakte keuzes en onderlinge wrijving sturen wij een kerngroep tijdelijke  - en vooral zelfbenoemde - interieurarchitecten doorheen een oerwoud aan keuzes. Met als resultaat; een blauwdruk van wat zij willen, waar ze dat willen en hoe ze dat willen. En intussen bewaken wij het proces.

Wil je meer weten over deze pilot, of er zelf een organiseren? Bel of mail dan direct voor een afspraak!

 

Interalter

InterAlter ontwerpt (en begeleidt in dit geval) bijzondere interieurs voor de zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich durven onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met communicatie technieken en voegt op creatieve wijze waarde toe in de exploitatie.