Badkamer behangen?

Dat wij niet bang zijn om een beetje meer behang toe te passen dan gebruikelijk hoef ik niet meer uit te leggen. Maar een hele badkamer, douches en zelf douchegordijnen voorzien van onze grote textieliaanse vriend - bleek toch wel wat ingewikkelder dan verwacht.

Tilapia

Het idee ontstond toen ik op een van de designbeurzen een stuk Tilapia huid in mijn handen kreeg. Deze verzameling zoetwaterfilets worden gekweekt en geoogst voor consumptie, en hebben in dat proces wat nare bijproducties - waaronder de huid - die wij immers niet eten. De (in tonnen) voorhanden kleurrijk iriserende huid wordt inmiddels mondjesmaat omgezet naar zogenaamd vissenleer. In mijn hoofd kocht ik al rollen behang (sorry, ongeduldig type) van dat prachtige nieuwe materiaal. En voordat ik er erg in had was ook onze eigen Geulforel leverbaar in standaard breedtes waterbestendig behang - waarbij men de schubjes diende te oriënteren met de richting van het water mee. Klinkt logisch toch? Waar kunt u ze kopen; nergens nog - het was immers niet meer dan een hersenspinsel van enkele milliseconden. Toch ben ik blij dat u zo enthousiast bent.

kleine stappen

Vooralsnog huiverden onze relaties (investeerder, exploitant en de behanger) al bij het idee van een niet-organisch, desinfecterend, en zelfs bewezen waterdichte behang op die plek… laat staan een gestandaardiseerde platvis. Inmiddels weet ik dat het goed is om dit soort experimenten met kleine stappen aan te pakken
En ik ben blij dat die eerste stap nu gezet wordt; Er zijn nog wat issues met de garanties, het al-dan-niet uitlopen van de verf, zeep-resten en andere ongemakken - maar alle partijen zijn overstag. Wat eerst een absolute “no-go” was, blijkt nu niet meer dan een technische uitdaging.

Wil je meer weten over onze ideeën, of ze toepassen binnen je eigen interieur? Bel of mail dan direct voor een afspraak!

roger haan
interieurarchitect  (...en soms blogger)