breinballon.png
Grandeur van Wyck speelt met interieur nieuw low cost hotel

Grandeur van Wyck speelt met interieur nieuw low cost hotel

Tijdens de bekendmaking van de naam van het nieuwste hotel in Wyck-Maastricht (Kaboom Hotel) gaf interieurarchitect Roger Haan (inter/alter) alvast een preview aan de pers. Het hotel in aanbouw, vlakbij het centraal station van Maastricht,  kende zijn perspresentatie vrijdag 8 mei jl. Achter de karakteristieke gevel is een compleet nieuw gebouw verrezen. Het ontwerp van inter/alter neemt de grandeur van Wyck en het karakter van de gevel mee naar binnen. “Het contrast kan niet groter: nieuw achter oud, grandeur versus low cost. Ik heb genoten”, aldus Haan. Een aantal van zijn ontwerpen gaan zelfs in productie voor de commerciële markt.

Nieuw concept
De ontwerpvraag was duidelijk: een interieur voor een low cost hotel (no nonsense, efficiënt in gebruik en slim in het onderhoud), die past bij het eigenzinnige karakter van La Bergère Group. Het resultaat is één grote contradictie. Het standaard idee van een ‘budgethotel’ wordt volledig met de grond gelijk gemaakt. Het interieur is geïnspireerd op  een historisch Frans hotel en duidelijk voelbaar uitgewerkt vanuit het functionele denken van een budgethotel. Zo is vorm gegeven aan een nieuw hotelconcept, voor de reiziger van nu. 

Paradox
Roger Haan van inter/alter: "Het opgegeven kader stond in schril contrast met de plek, met de afzonderlijke panden en vooral met de historie. De locatie straalt nog steeds de grandeur uit van de Maastrichtse bourgeoisie die hier ooit huisvestte”. Het hotel is nog in aanbouw. Verwachting is dat Kaboom Hotel op 1 juli 2015 de deuren opent. “Daarom hebben we nu een “proefkamer” ingericht. Die staat vol met mock-ups en prototypes van hetgeen op dit moment in productie is genomen. Erg bijzonder om dit, in deze fase van de bouw, al te mogen laten zien aan de pers”, vertelt Haan. 

Hotelgasten eisen tegenwoordig de scherpste prijs en de allerbeste kwaliteit - vaak een paradox. Dit ontwerp speelt juist in op die behoefte en maakt daarmee dit low cost hotel duidelijk eigenzinniger en anders dan we tot nu toe gewend waren. 

Commercie
Een aantal van de ontwerpen van Haan gaan in productie voor de commerciële markt. “We zijn trots op ons ontwerp van het ‘Maastrichtse’ behang. De combinatie van functionaliteit met bourgeoisie-achtige referenties aan het oude Maastricht willen we met meer mensen delen.”  Ook een buro en stoel volgen. De prijzen en verkoopkanalen volgen in een later stadium.

Nieuwste telg
Kaboom Hotel is de nieuwste telg in de hotelfamilie van La Bergère Group in Maastricht. Het vormt qua prijs de onderkant van het portfolio. inter/alter interieurarchitecten heeft de praktische kanten van een hotel in deze prijsklasse vertaald naar een interieur met grandeur en toch zonder overbodige luxe. Het hotel is gevestigd tegenover het centraal station van Maastricht en bevindt zich aan het Stationsplein 1 in Maastricht.

 

Noot voor de pers:

Meer informatie over het ontwerp: inter/alter interieurarchitecten
Roger Haan, roger@interalter.nl 06 5117 7592
www.interalter.nl 

Meer informatie over Kaboom Hotel en LaBergère group
Rino Soeters, 06 2185 6617
www.la-bergeregroup.com 

Kaboom Hotel, Stationsplein 1, Maastricht
www.kaboomhotel.nl 043 321 11 11

Onze Roger in de Jury van de ARC Award 2015

Onze Roger in de Jury van de ARC Award 2015

testkamer: Kaboom hotel

testkamer: Kaboom hotel