Een heel nieuw hotel, in een historisch jasje

De nieuwe plannen voor het voormalige kloostercomplex aan de Steenstraat in Valkenburg zitten al behoorlijk in de pen. Samen met Satijn+ architecten zijn we verwikkeld in de transformatie van dit schitterend stuk erfgoed dat Limburg rijk is.

urban-exploring

Gewapend met camera, digitale meters en zaklampen hebben we dit voormalig Franciscanessen klooster al lang en breed verkend. Als quasi “urban-explorers” zijn we (voorzichtig) binnengedrongen tot de diepste krochten van deze brok historie - en vonden we naast een verloren kloostergang een schat aan inspiratie en nieuwe inzichten.

interieur

Veel van het oorspronkelijke interieur is helaas verloren gegaan of onomkeerbaar beschadigd.Toch worden wij blij van wat er nog wel is: fantastische raampartijen in glas en lood, neo-gotische detailleringen in de kolommen en tegelpatronen, een overijverige timmerman (hij zelf is helaas overleden) die in 1883 het hele gebouw heeft voorzien van ambachtelijk paneelwerk. En als kers op het laatste avondmaal, een authentiek trappenhuis dat zelfs nu nog een raadsel blijft voor de beste constructeurs (wellicht spelen hier toch hogere machten mee).  

beddenhuis

Wat ons betreft leent dit gebouw zich perfect voor de nieuwe hotel bestemming, ze was immers ooit al bedacht als slim beddenhuis en dat is precies wat ze weer opnieuw gaat worden. Zij het met een heel nieuw - en vooral modern - pakket aan eisen en wensen, en een iets minder orthodox idee over luxe en gastvrijheid.

interalter

InterAlter ontwerp bijzondere interieurs voor de zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich durven te onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met communicatie tactieken en weet zo de commerciële belangen van hun klanten te omarmen. Eerder haalden zij de Entree Magazine Hopitality Award binnen voor “best hotel concept” ,en werden meermaals genomineerd voor hun bijzonder ongewone aanpak.

 

Foto 25-03-18 21 53 08.jpg

Wil je meer weten over het ontwerp van dit hotel, de exploitatie of wil je gewoon als eerste boeken? hou dan de webpagina van 3W real estate in de gaten voor meer info.