Wat voor een licht brandt er eigenlijk aan het einde van de tunnel?

Goeie vraag! Wij weten het ook (nog) niet - En toch geven we daar binnenkort antwoord op:
in de komende weken mogen wij namelijk het bestaande Valkenburgse uitvaartcentrum van Smeets Uitvaartverzorging rigoureus opnieuw vormgeven.  Onze onderzoeksfase is inmiddels van start gegaan en we hebben een horde mortuaria en crematoria bezocht en bestudeerd. We hebben achter de schermen kunnen meekijken en het proces gedocumenteerd. En ik geloof niet dat ik ooit eerder, met zulk een respect en ontzag des persoons, zijn of haar handelingen, heb gade geslagen. Wat een mooi vak!

eigen visie

Dat de vraag naar bijzondere uitvaarten aan het veranderen is, hoef ik niemand meer uit te leggen. Mensen worden mondiger en nemen steeds vaker het heft in eigen handen. Wat de pastoor zegt is al lang niet meer heilig en geen enkele vraag is nog vreemd. Onze standaard uitvaart, dat qua ritueel en uitvoering grotendeels terug te herleiden is naar onze katholieke wortels, lijkt te wijken voor een nieuwere, veel individualistischere, aanpak. En juist die ontwikkeling heeft onze opdrachtgevers een hele eigen en pure visie doen ontwikkelen.

Bijzonder

Wij mogen, in nauw overleg met hen, die nieuwe visie vormgeven. Met het grootste respect voor de overledene uiteraard, en met een warme deken aan gastvrijheid voor de nabestaanden. Wil je het proces volgen, of meer weten over de ontwikkelingen in de uitvaartverzorging? Lees dan zeker het blog van Smeets Uitvaartverzorging, waarin ze u meenemen in hun afwegingen, overpeinzingen en de voortgang van van dit hele bijzondere project.

interAlter

InterAlter ontwerpt bijzondere interieurs voor de zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich durven onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met een maximale gastvrijheidsbeleving en voegt op creatieve wijze waarde toe aan de exploitatie.