breinballon.png
Nieuwe ideeën voor design merk Pode

Nieuwe ideeën voor design merk Pode

pode-over-pode-vakkundig.png

Voor de tweede keer dit jaar bezochten wij de fabrieken van Leolux. Een van de weinige Nederlandse meubel merken die ook daadwerkelijk in eigen land produceert. En nee, dan doel ik niet op een quasi samenstellen van ingevlogen onderdelen. Maar op het complete atelier van de vakman (en vrouw uiteraard).  Zulk een bezoek is een feest voor de hedendaagse designfetisjist. Traditionele ambachten en materialen versus de nieuwste technieken en intelligente machines - En de mogelijkheden (b)lijken oneindig. 

Toch ben ik deze keer niet met de omgeving bezig, maar neem ik in mijn hoofd nog eenmaal de presentatie door. Een niet te onderdrukken glimlach verschijnt op mijn gezicht terwijl mijn, inmiddels klamme vingers, om de rol met tekeningen grijpen. Het is erop of eronder nu.

Niet zo lang geleden kregen we de vraag om een nieuw meubel te ontwerpen voor Pode (het jongere design merk van Leolux). Een waanzinnige eer! Maar we waren ook een beetje verrast. Wij zijn als interieur architecten namelijk vooral goed in ruimtes; specifieke plekken met specifieke eisen, en vooral met hele specifieke wensen. Als er een meubel in thuis hoort, dan heeft dat ding een functie, een verhaal, en verhoudt zich op een logische manier tot het totaal.

Eenzelfde glimlach verschijnt op het gezicht van onze klant. Aan de humor zal het niet liggen. Niemand zegt ja …en niemand zegt nee. Maar ons voorstel past naadloos in de collectie. 

Pode vroeg interAlter omdat we in staat zijn onconventioneel te ontwerpen. Met onze voorliefde voor stofferingen resulteerde dat in een verrassend gebruiksobject dat ontworpen is voor deze hele specifieke fabriek en alleen tot stand kan komen met Pode’s hele specifieke vakmensen.

Meer mag ik er helaas nog niet over zeggen. Of onze ideeën überhaupt de productie gaan halen is ook niet zeker - we hebben tenslotte niet gekozen voor de meest veilige weg. Maar dat we juist daarom naar buiten zijn gelopen met een volgende ontwerp opdracht, stemt mij zeker niet ongelukkig!

meer weten over Pode? check de collectie online

InterAlter interieurarchitecten ontwerpt bijzondere interieurs (en meubels) voor de zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich willen onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met marketing tactieken en weet zo de commerciële belangen van hun klanten te omarmen. Lees meer over interAlter op www.interalter.nl

 

Ode aan de fruitschaal

Ode aan de fruitschaal

onderzoek: Buiten blijkt toch niet gezond?

onderzoek: Buiten blijkt toch niet gezond?