breinballon.png
yeaahhhhhh!!!!!

Tijdens de Hospitality & Style Awards 2015 is Kaboom Hotel Maastrichtuitgeroepen tot Best Hotel Concept, de jaarlijkse award van Entree Magazine voor het meest originele hotelconcept. Volgens de onafhankelijke jury van het magazine bestaande uit elf professionals, scoort Kaboom Hotel het hoogst op creativiteit, vertaling van het concept naar het interieur, innovatie-gehalte en de doorvertaling naar de details. De bekendmaking van de winnaars vond plaats op maandag 30 november in Studio21 te Hilversum tijdens de negende editie van dit jaarlijkse hoogtepunt voor de hospitality industrie. 

De jury roemde het hotel vanwege het consequent doorvoeren van het totaalconcept. Het rapport; “Kaboom hotel voldoet volledig aan de huidige tijdsgeest en koppelt innovatie aan gastvrijheid.” In grote mate bepalend voor de gastbeleving is het hotelconcept, ontwikkeld door  InterAlter Interieurarchitecten

Voor ons als ontwerpers bestaat er geen betere prijs dan het winnen van een concept award. Een kroon op ons werk!Kaboom hotel maakt het standaard idee van een ‘budgethotel’ volledig met de grond gelijk. Het interieur is geïnspireerd op een historisch Frans hotel en tegelijk duidelijk voelbaar uitgewerkt vanuit het functionele denken van een budgethotel. Dat plaatst twee uitersten tegenover elkaar; “grandeur versus budget” - Dat bijt, en juist die spanning heeft die jury kunnen waarderen”, aldus Roger Haan van interAlter. 

Wat dit concept zo geslaagd maakt, gaat echter dieper dan enkel haar fysieke verschijning. De contradictie in het ontwerp werd geadopteerd en geïntegreerd in ieder facet van het hotelbedrijf. Van housekeeping tot bedrijfsvoering - iedereen heeft op zijn eigen manier het concept van dit hotel vertaald naar de dagelijkse praktijk. Daarmee is het concept het DNA van dit hotel geworden - en als gast voel je dat. “Daar kun je als ontwerper alleen maar op hopen, maar dat maakt wel dat we samen “Best Hotel Concept Award 2015” binnen hebben kunnen slepen!“


"Het is dan ook te danken aan het team en de managers van dit hotel dat er nu überhaupt zoiets kan bestaan als een 5 sterren budgethotel. Een contradictio in terminis - maar volgens Kaboom gewoon eigenwijs gastvrij”, aldus Roger.


Dit is het eerste hotelconcept van het jonge interAlter, wat het winnen van deze award natuurlijk extra bijzonder maakt.  Het buro is een relatief nieuwe speler op de markt met een heel eigenwijze visie op interieurarchitectuur - “onze ontwerpen verbinden een specifiek gebruik aan een specifieke plek,  waarbij we duidelijk zorgen voor added value - het moet echt iets toevoegen aan de markt, daar zijn we goed in!” aldus interAlter.

Magazzino pop-up store gepubliceerd in BNI intern magazine!

Magazzino pop-up store gepubliceerd in BNI intern magazine!

Blurring?

Blurring?