Hoeveel kamers passen er in mijn hotel? ​

Het korte antwoord is meestal; "meer dan je denkt, en altijd minder dan je zou willen". Maar dat spreekt voor zich. Hotels waren altijd al een point-of-interest voor ons. Er spelen meerdere zaken tegelijkertijd; wie gaat er slapen, wat verwachten deze gasten - en waarom zouden ze in hemelsnaam juist dit hotel willen kiezen?! Als je dat verhaal rond hebt, dan wil je natuurlijk ook zo veel mogelijk rendement uit je vierkante meters halen (zonder krenterig over te komen). 

kanttekeningen

We merken dan ook dat de door ons getekende hotelkamers stiekem steeds wat kleiner worden. Los van de prijsklasse of het soort gast. Kleine kamers zijn hip, hot en er passen er altijd een paar meer in je pand. Twee keer slim dus! Halveer nu niet meteen al je bestaande kamers, er zijn wel een paar kanttekeningen die je in ogenschouw wilt nemen;

  • Bel ons (uiteraard). Meer rendement uit je hotel halen doe je in overleg; jij vanuit jouw specifieke exploitatie kennis, en wij bestuderen iedere ongebruikte, onmogelijke en onwaarschijnlijke centimeter ter berging van een extra ledemaat. Wellicht dat ik in mijn beeldspraak enigszins overdrijf, maar je begrijpt waar ik heen wil.
  • Een te kleine hotelkamer is niet leuk. Ben bewust van de aanslag op de ruimtelijke ervaring van de gast en compenseer deze beperking door er iets heel tofs mee te doen (wederom bel je best ons). Als je dit goed aanvliegt - met een gezonde portie humor - dan zou dit best eens jouw review topper kunnen worden.
  • Kleine kamers moeten horen bij je corporate story. Niet ieder hotel, en zeker niet iedere gast, is geschikt voor een dusdanige optimalisatie.
  • Kleinere kamers zijn uiteraard beter voor het milieu: minder stookkosten, minder koeling - en vooral een minder grote urgentie voor een volgend concurrerend hotel.
  • Wat bij brand: je zou kunnen redeneren dat je in een kleinere kamer dichter bij de deur zit, en daarom sneller buiten bent. Helaas is dat maar gedeeltelijk waar. De wet stelt eisen aan de afmetingen van je gangenstelsel en aan hoever jouw gasten mogen rennen om in veiligheid te komen. (wederom een reden om toch weer even te bellen).
  • Neem afscheid van alle overbodige accesoires. Dit is lastiger dan het klinkt voor de gemiddelde exploitant annex gastheer. Een kleinere kamer oogt ruimer met minder spullen. Het gebruikelijke zitje, uitklapbare kofferstands, staande lampen en overige ruimte-vullende-apparatuur kunnen de kamer uit. Beperk je tot het meest functionele (lees: bed + plek voor je kleding) en verwijs voor alle extra services naar de (hotel)bar, de stomerij, een werkplek in de lobby, en de barista die de noodzaak van dat verkalkte Senseo-apparaat doet verdwijnen.
  • Blijf van de badkamer af! Je mag alles verkleinen, behalve het sanitair. Het grootste deel van de tijd dat je wakker bent in een hotel, en niet op je rug ligt, breng je door in de badkamer. Deze mini-spa-for-two is (bijna) belangrijker dan het bed. Het herbergt met enige regelmaat een arsenaal aan potjes en flesjes waar een parijs' boudoir jaloers op zou kunnen zijn. terwijl een man er ongestoord wil kunnen genieten van een hete moesson afkomstig uit de waterbesparende kop. Volgens onderzoek blijkt dat mensen die veel tijd spenderen in de badkamer dit vooral doen om zich goed te voelen - wees een gastheer en laat ze (daarbij kan het aanmoedigen van persoonlijke hygiene absoluut nooit kwaad).
  • 8. grote tv; Als laatse attenderen wij u graag op een observatie die ons zorgen baart; in onze hotelkamer-analyse is gebleken dat televisies steeds groter worden, daar waar de kamers juist krimpen. Het punt waarin deze elkaar gaan raken valt binnenkort te verwachten, en gaat onherroepelijk tot collisies leiden.

Wil je nu echt weten hoeveel kamers je verantwoord kwijt kunt in een bestaande situatie? Bel ons dan, of stuur gewoon even de tekeningen door.

interalter

InterAlter ontwerpt bijzondere interieurs voor de zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich durven onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met slimme oplossingen en voegt daarmee op creatieve wijze waarde toe in de exploitatie.