pop-up hotel in het Limburgse landschap

In het gebied rond Ubachsberg en Bocholtz, het Land van Kalk, heeft een groep ondernemers de krachten gebundeld om een unieke gebiedsontwikkeling van de grond te krijgen: het Oerland van Kalk. Het eerste project gaat nu in uitvoering. 

Samen met IBA-Parkstad heeft de coöperatie een tender uitgeschreven voor de bouw van reizende hotelkamers, oftewel pop-up hotels. Recreanten en toeristen kunnen op bijzondere plekken in het land van Kalk in deze hotelunits overnachten en het landschap op een unieke manier beleven.
 

Samen met ons, is een handjevol Nederlandse en Belgische ontwerpers gevraagd om hier een eerste schetsontwerp voor te maken. 10 mei a.s. zullen de projecten gepresenteerd worden. Alhoewel we nog niet veel mogen verklappen, weet ik zeker dat we een spraakmakend voorstel hebben ingediend. Een idee dat duidelijk de grenzen opzoekt van wat een hotelkamer nu eigenlijk is, en van wat het zou kunnen zijn. Vakantiehuizen, tenten en caravans zijn er al genoeg, in alle maten en soorten. En wij, net als onze opdrachtgevers, willen ons duidelijk onderscheiden in het creëren van meerwaarde in dit ultieme Limburgse hospitality landschap.


Wij houden u op de hoogte!!