Kantoor inrichten? Dat kun je (nu) zeker zelf

Dat kunnen we toch zeker zelf!” riep nog iemand, quasi gefrustreerd, vanachter een aërodynamisch vormgegeven akoestisch paneel. Het geluid kwam er blijkbaar nog steeds doorheen, ondanks de afgegeven garanties van de leverancier. Een doodse stilte volgt, alleen de tl-verlichting bromde vrolijk voort. Niet iedereen was meteen overtuigd - maar het creatieve avontuur lonkte - en zou tegelijk een fantastisch alternatief zijn ter bevordering van het team (aldus de afdeling human resources) .

Ervaring

Vervolgens werden wij erbij gevraagd. Niet zozeer om een heel nieuw kantoor te ontwerpen voor de 200 medewerkers die deze organisatie telt. Maar juist om die 200 mensen te begeleiden in het ontwerp van hún eigen kantoor. Vergeet het nieuwe werken, of het oude, of een van de andere theoretische oplossingen die ons in de afgelopen 60 jaar zijn opgedrongen. Hippe vliegtuigtrolleys voor je persoonlijke spullen hebben ze al, flexplekken voorzien van leen-cactus ook, en zelfs een incubatorkluis ontbreekt niet. Daarnaast komen clienten al sinds jaar en dag binnen via een “huiskamer” en ook de kantine doet niet onder voor de gemiddelde uber-healty-bazaar. Ben je even helemaal klaar met werken, dan doe je mee in de spinning les, of je knapt een uiltje in het corporate capsule hotel. Ik overdrijf wellicht een beetje, maar ze hebben het allemaal gezien en meegemaakt in de loop van hun carrière  - en nu is het tijd om al die ervaring te gebruiken in het ontwerp van een eigen werkplek. Want wie weet er nu beter wat wel en niet werkt dan zij zelf. Enfin, De kantoortuin mag worden omgeploegd!

Intussen bewaken wij het proces, het budget en de scoop.

Bravo voor zoveel enthousiasme en voor zoveel creativiteit! Maar de inventarisatie van eisen en wensen voor 200 mensen is een hel, laat staan om die ook volledig te willen honoreren in één ontwerp! En juist daarvoor hebben wij een niet-traditionele oplossing bedacht. In de vorm van enkele workshops delen we korte blokken vak-inhoudelijke kennis, op gebied van interieur en kantoor-psychologie, om die vervolgens te bediscussiëren, de hemel in te prijzen, of juist helemaal aan flarden te schieten. Er is geen goed of fout in deze, maar vanuit de gemaakte keuzes en onderlinge wrijving sturen wij een kerngroep tijdelijke  - en vooral zelfbenoemde - interieurarchitecten doorheen een oerwoud aan keuzes. Met als resultaat een blauwdruk van wat zij willen, waar ze dat willen en hoe ze dat willen. Intussen bewaken wij het proces, het budget en de scoop.

Wil je meer weten over deze pilot, of er zelf een organiseren? Bel of mail dan direct voor een afspraak!

Interalter

InterAlter ontwerpt (en begeleidt in dit geval) bijzondere interieurs voor de zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich durven onderscheiden. Het buro combineert interieurarchitectuur met communicatie tactieken en voegt op creatieve wijze waarde toe te in de exploitatie.