Vooruitzichten 2018: LSD in plaats van koffie en integreren via het arbeidsburo.

(afbeelding door: Brokoola)

We zijn toch een beetje de Piet Paulusma’s voor jouw zakelijke interieur. Met de beste bedoelingen maken we inschattingen over trends, potentiële ontwikkelingen en mogelijke depressies. We schetsen een actueel interieurbeeld met de kennis van vandaag. En met de snelheid van de hedendaagse ontwikkelingen mag je het daar dan 2 tot 3 maanden mee doen (veel langer is onze offerte ook niet geldig). 

Niches

Vandaar ook dit bericht. Nog lang geen “code beige”, maar toch merken wij een kentering van de markt op. Een nieuw weerbeeld lijkt zich aan te kondigen, waarin meerdere lokale buien samen intensere stapelwolken vormen.  Ik heb het over de veelheid aan niche markten die Nederland rijk is. Geen idee te klein of er ontstaat een formule omheen. Het begon nog onschuldig met vintage fietswinkels en slow-koffie. Maar na de Vegetarische Slager, die nu ook “vegetarische slager” mag heten, overweegt zelfs Kapitein Iglo een luxe visstick shop in de bijenkorf (Nieuw-noordzee-goud: apart verpakt en in 6 sterktes verkrijgbaar). In een roeping naar authenticiteit zijn we doorgeslagen en verzadigd. Begeef je je binnen een niche dan hoor je inmiddels bij de massa - een onverwachte paradox die nieuwe pioniers met zich meebrengt. Waar moet dat heen met al die subculturen?

Win-win-situaties

Onlangs mochten wij een plan presenteren voor een openbaar toilet. Niet eens voor invaliden, of mensen met plaspas - nee, nee, gewoon een privaat met bijbehorend fonteintje voor iedereen…. Ongekend! Kan dat nog? Kunnen we al die doelgroepen door elkaar heen laten stromen? Wellicht nu meer dan ooit! Het wordt tijd dat we die niches gaan mengen - dat zou pas vooruitstrevend zijn. Inmiddels doen we meer dan mengen; we filteren het vloeibare goud weer tot publiek drinkwater - gratis, dankzij jouw plasstop. Een ontlasting van het rioolsysteem en blijven drinken is goed voor het lichaam, een win-win-situatie. 

Het weer in 2018

Daarmee meteen een blik op de toekomst; gecombineerde niches die elkaar commercieel en sociaal kunnen versterken lijken een opkomende trend voor 2018. Een soort blurring 2.0. - combinaties van kinderdagverblijf en ouderen-opvang kende we al vanuit Duitsland, maar ook haute couture en vintage gaan elkaar vinden in hetzelfde pand. Integratie gaat straks gewoon via het arbeidsburo, en je dagelijkse microdosering LSD tap je mee uit de Douwe Egberts machine op kantoor (eindelijk!). Ons advies; zoek naar overeenkomsten met collega ondernemers - de organisatie van 2018 is per definitie een samenwerkingsverband, creatief,commercieel en sociaal geëngageerd! 

InterAlter

InterAlter ontwerpt bijzondere interieurs voor de zakelijke markt en werkt voornamelijk voor ondernemers die zich durven onderscheiden. Onlangs sloten wij een pact met een groep sociaal psychologen en zoeken we regelmatig contact met marketeers en future trend analisten. Om zo te kunnen werken aan de interieurs van morgen.

meer weten?